piątek, 9 stycznia 2015

Surówka z kapusty włoskiej

Surówka to podstawa , mogę powiedzieć najważniejszy element obiadu .
Dziś  z kapusty włoskiej . Prosta , smaczna , zdrowa.

Surówka z kapusty włoskiej

składniki
1/2 kapusty włoskiej '
1 cebula
1-2 jabłka
2 marchewki
odrobina octu
odrobina cukru
olej
sól morska
pieprz biały

Kapustę myjemy , odrzucamy liście wierzchnie , przekrawamy na pół i kroimy  w cienkie paseczki.
Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka.
Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę . Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy sola , pieprzem , odrobina octu , cukru . Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz